Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Asi nejsem dost pozorným pozorovatelem politiky. O Lipavském jsem se dozvěděl až četbou tohoto článku.:-/

0 0
možnosti
Foto

Lipavský se ovšem dopustil dalších zločinů: údajně stál za odstraněním Koněvova pomníku a s. Nejedlému chce odebrat diplomatický pas. A teď ještě navrch se chce postavit proti naší úspěšné a mnohaleté spolupráci se SSS RF? Skandál. :-)

R^

7 2
možnosti

Analytik projektů v oblasti informačních technologií a bankovnictví, má v zahraniční politice bohatou praxi, že ?

;-D

0 3
možnosti
Foto

Nádhera!!R^

Díky za naprosto korektní hodnocení a objasnění dalších souvislostí.

3 0
možnosti

Já jsem fakt zvědav, co se jednou o Milošovi bude psát. Přijdou rozbory, vášně opadnou. Nevím, na co, jako Čech mám být hrdý. Abych řekl, "To zařídil náš prezident a já žil". Opoziční smlouvu? Mluvení pro mluvení? Sílu jednotlivce bez kompetencí na rozkladu státu? Vážně, napovězte někdo ...

Zdá se, že největší přínos bude pro studenty Lékařských fakult. Laboratorní pokus, v přímém přenosu. Nadějný mladý jednotlivec. Po revoluci je vpravo obsazeno, sedá si tedy vlevo. Probudí se v něm zastydlé svazáctví. Chlast a kecy. Žene jej ego, a inteligence. Má i docela výdrž. Až všechny porazil. Bádá, kdo dále? Tak se objevil nepřítel největší. On samotný.

Takse porazil taky! Tělo mu sdělilo, že tudy cesta nevede. Posílá jej očekávaně do zádele. Miloš tělu sděluje, že tudy cesta ještě vede. Pokud natrénuje, umí se podepsat i něco sdělit. Tak se zase vrhá na divadelnictví. Nejsem odborník - Vidím rozpad osobnosti - v přímém přenosu. Vklad do historie bude - Lidi pozor. Tak můžete dopadnout taky! V textu nepochybně bude - "Obětoval se" ... :-)

5 0
možnosti
Foto

Já si myslím, že je naprosto jedno, kdo bude ministrem zahraničí, protože jakoukoliv suverenitu jsme již nadobro ztratili.

I za Babiše jsem se naivně domníval, že ještě nějakou suverenitu máme, že si budeme moci svobodně rozhodnout o naší jaderné energetice, ale šéf BIS Michal Koudelka nám pomocí Vrbětic okamžitě sdělil, kdo řídí naši zahraniční politiku.

Je to stejné jako za komunistů, jen se obrátily role. Tehdy naši zahraniční politiku řídila Moskva, nyní Washington.

5 7
možnosti
Foto

I když Lipavského jako ministra zahr. nechci, beru to jako realitu, danou výsledkem demokratických voleb. M.Z. tu bitvu nemůže v dlouhodobém horizontu vyhrát. Nemá v ruce žádný trumf, může jedině prodlužovat současné "bezvládí" a tím huntovat republiku pro svůj osobní plezír.

Na druhou stranu není MZ tím, kdo Hradu zkouší jako první dát nějakou roli v otázce naší zahraniční politiky. Tuhle bránu už dávno prolomil Václav Havel, který, bezesporu díky své svého času unikátní síle v tuzemské politice i společnosti, velmi výrazně vedl vlastní zahraniční politiku.

3 0
možnosti

Řadovému poslanci - i ministrovi zahraničí, může být naprosto jedno, kdo dělá ředitele zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky, nebo poradce premiéra.

Poradci zahraniční politiku neřídí, maximálně mohou dávat nějaká doporučení, ale navenek nemohou nijak vystupovat a republiku k ničemu zavazovat.

Takže v tom problém zajisté nebude. Ten problém lze spíš hledat v samotném Lipavském, jako i Věslavu Michalikovi (STAN).

;-)

2 7
možnosti
Foto

P96e73t64r 32B85u98r27i75a29n

24. 11. 2021 11:58

Mínus opět omylem. Mám s tím na mobilu problém..

Zrovna u vás si nemyslím, že byste nepochopil, o čem jsem psal.

0 0
možnosti
Foto

Osobně nechápu prezidenta Zemana, proč odmítá jmenovat Lipavského ministrem zahraničí.

Několik roků už je úplně jedno, kdo je ministrem zahraničí, jelikož naši zahraniční politiku řídí Washington prostřednictvím Michala Koudelky z BIS.

Když jsou ohrožené zájmy Washingtonu v ČR a je třeba rychle zakročit, aby se ČR nemohla přátelit s Ruskem nebo Čínou, okamžitě se objeví Vrbětice a ricinoví agenti Čuk a Gek.

Je třeba co nejdříve zajistit předání kontroly naší jaderné energetiky do USA, odmítnout ruský plyn a znemožnit obchod s Ruskem a Čínou.

Po stránce "odborných" požadavků na funkci ministra zahraničí splňuje Lipavský veškeré kádrové předpoklady, takže za něj se určitě nemusíme obávat žádných Vrbětic, ani ricinových agentů.

3 18
možnosti
Foto

P11e23t49r 74B93u82r47i55a58n

24. 11. 2021 11:14

Názorově se rozcházíme hned v první vaší větě. Já chápu, proč to prezident dělá a nejmenuje.

9 0
možnosti
Foto

J61a45n 21Š45i94k

24. 11. 2021 11:00

Za mě 100% souhlas!! Hezký den

8 0
možnosti

Jen obecná reakce na úvodní slova blogu....nemyslím si, že piráti příští volební období neprojdou a to ač nejsem v jejich fan klubu. Daleko větší šanci na posílení preferencí by měli, kdyby se stáhli do opozice a vyčkali, teď budou jen takový přívěsek.....

3 0
možnosti
Foto

P71e51t82r 21B14u43r37i73a56n

24. 11. 2021 11:11

Děkuji za názor. Čas ukáže. Ohledně budoucnosti Pirátů je to z mé strany opravdu jen odhad.

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1449x
Žijeme tady a teď. Minulost už nebude a budoucnost ještě nebyla.