Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BM

Podle nového Občanského zákoníku už nemusíte při vystěhování podnájemníka, shánět mu náhradní bydlení.;-)

2 0
možnosti
Foto

Díval jsem se ...spletli se ...není to rorýs, ale holub...tak šup šup do práce :)

0 0
možnosti
LN

Souhvězdí žab se pozná velmi lehce,tamní obyvatelé jsou zelení,zelené mozky v zelené lebcea od huby jim šlehají plamen

(Pavel Dobeš)

0 0
možnosti
ZS

Když se řekne A, mělo by se říct i B. Jestliže stát vyžaduje zvláštní režim u staveb, kde se nějaký takový živočich rozhodl usídlit, měl by to majiteli nějak kompenzovat. Alespoň ty budky by jim měl poskytnout zadarmo a uhradit jim rozdíl mezi cenou rekonstrukce šetrné k rorejsům a té standardní.

0 0
možnosti
LM

Jinými slovy - jakmile uvidíte nějaké nové hnízdo na baráku, tak ho raději preventivně zlikvidujte než si vás dají "ekologové" do databáze...je mi líto, ale lepší než pak s tím mít takový problémy při případné rekonstrukci. ;-O

1 0
možnosti
MB

Jinak doporučuji následující stránky: http://www.rorysi.cz/rorysi/

0 0
možnosti
MB

No jo, umístit 6 dřevěných či plastových budek na opravený barák je opravdu neštěstí! Úplně žasnu, jaká maličkost může lidem vadit! 8-o A věřte, že rorýsi na rozdíl od jiřiček nebo vlaštovek trus na fasádě skutečně nezanechávají, neboť si ho všechen odnášejí z hnízda pryč.

0 0
možnosti
JK

Nojo, žasnu, jak mohli ještě před pár lety rorýsi přežít bez plastových budek. ;-)

0 0
možnosti
VPS

Pane Burian,

moje babička říkávala:

Kdo se moc ptá - moc se doví.

Měl ten rorýs na vaší půdě trvalý pobyt? Byl přihlášen ? No tak vidíte...;-D;-D;-D

1 0
možnosti
JH

Nepřijde mi to jako nic strašného, fasádu si opravíš a pro pár budek pro rorýse se nezblázníš. Kdo chce hledá způsob, kdo nechce hledá důvod!!

1 0
možnosti
VZ

No, tak ať si milí páni ochranáři a úředníci tyhle voloviny ráčí zaplatit a pak dejme tomu. Jinak je řešením dobrá pojistka a pak menší požár od vadné elektroinstalace. Slyšel jsem od u policie pracujícího kamaráda o případu, kdy majiteli nic jiného nezbylo, protože ochranáři a úředníci byli neprůstřelní. Nevím zda šlo také o rorýsy, ale dokonce snad do příslušné části půdy nesměl ani vstupovat, aby nerušil nebo tak něco. Sranda byla, že pak vlétl na ochranáře s tím, že je bude žalovat, protože kdyby mohl rekonstruovat podle plánu, tak už byl krov opravený a elektroinstalace nově udělaná. Vím jen to, co jsem slyšel, ale docela jim prý tuhl úsměv na rtech. Je nanejvýš smutné, když ochranářský a úřednický blbismus žene lidi k něčemu podobnému. Chrání se obecně kde co, ale tvor zvaný člověk má holt smůlu.

5 1
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1449x
Žijeme tady a teď. Minulost už nebude a budoucnost ještě nebyla.