Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Připomněl jste mi období, kdy po několik let za naším oknem hnízdily jiřičky. Bylo hezké je pozorovat, jak si opravují hnízdo, jak krmí mladé, jak je chystají k vylétnutí... a bylo také fajn, že jsem několik let nemusela mýt okno (při otevření bych hnízdo poškodila). Rorýs je vzácný, opravu domu odložte, snad se nic tak hrozného nestane.

3 5
možnosti
JP

Pro pana Polického,

jak tak čtu příspěvky, tak rorýs asi nebude tak vzácný, i na našem paneláku, který je v Praze Chodově hnízdí tento pták. Jak je vidět příroda opět ukazuje, že je mocná čarodějka a celá ochrana přírody tak jak se dělá u nás je akorát buzerace lidí.

8 2
možnosti
Foto

Rorýs je vzácný a je to jeden z druhů ptáků, který se naučil žít ve městech

3 0
možnosti
MT

Jako projektant řeším požadavky na ochranu přírody rutinně a obvykle to není nic, co by znatelně zvyšovalo náklady nebo komplikovalo stavbu, snad až na kácení v mimovegetačním období. Kéž by se totéž dalo říct o hygieně nebo památkářích:) Proč zrovna budky pro rorýsy považujete za nějaký zvláštní úlet mezi ostatními ochranářskými pravidly při stavební činnosti?

3 0
možnosti
JS

Mno já si myslím že ochranáři přírody jsou spolek naprosto neschopných ( anebo všeho schopných diletantů ) kteří se v normálním životě nejsou schopni uplatnit protože když už ne-vystudovali nějaký obor o který není zájem tak alespoň stěžují lidem jejich činnost a protestují proti všemu a všem. V tomto konkrétním případě jsem přesvědčen že rorýs by si našel hnízdiště jinde stejně tak jako jiné ohrožené druhy. K tomu chci podotknout že bychom měli mít na paměti že chránit přírodu je sice moc hezké ale život člověka je mnohem důležitější takže všeho s mírou !!!!!

11 4
možnosti
MT

Když on je ten rorýs ohrožený (mimo jiné) právě kvůli potížím s hnízděním. Jaká je podle Vašeho názoru správná míra ochrany v tomto konkrétním případě? A jak kontáž hnízdní budky do fasády ohrožuje život člověka?

4 0
možnosti
JD

DTTO  v sousedství se rorýs vyskytuje (prý) takže musíme na bytový dům umístit 6 hnízdišť min. se 4 vletovými otvory. Naštěstí nás termínově neomezují ... ale inteligenti ochranářský to domalovali do PD  pěkně nad okna a když jsem se ptal co s nadšenejma lidma až jim zadělaj okna tak jsem se dozvěděl . že rorýs je v pohodě , on nesere 8-o ... tak to je fakt vzácnej pták ;-D

8 1
možnosti
Foto

Takže jste takový ten klasický čech-ochrana přírody ano jen pokud to náhodou neomezí mně.Rv

Co je na tom divného, že kvůli zvláště chráněnému živočichu musíte počkat s opravou?8-o

4 11
možnosti
Foto

Kdybyste četl trochu pozorněji a hned se neozval jako potrefený rorýs, tak by jste se dočetl, že s termínem začátku práce zase tak velký problém nemám.

9 2
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1449x
Žijeme tady a teď. Minulost už nebude a budoucnost ještě nebyla.