Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J34a11n 84H38a65r48v57a57n

25. 5. 2021 8:06

Ale jistě, Piráti potřebují prezentovat takovéto výklady. A bude jich čím blíže k volbám, tím více ;-D;-)

15 1
možnosti
Foto

Pokud to berete jako agitaci Pirátů, tak jste velmi daleko od pravdy. Nesuďte podle sebe a reakcí z myšlenkových pochodů Vaši strany.

1 0
možnosti
SB

Já si na rozdíl od vás myslím, že není možné nějak moc stavět na skutečnosti, že migranti k nám zatím nechtějí.

Ty tlaky na migraci do Evropy jsou tak silné, že pokud nebudeme dělat potřebná opatření hned, dokud je čas, tak dříve či později zcela určitě sem půjdou v počtech pro nás nezvladatelných. Jestliže ta opatření naopak dělat budeme, tak nás to čeká sice s dost vysokou pravděpodobností, ale přeci jenom dost vysoká pravděpodobnost není totéž, co je ono "zcela určitě".

Příměr z hlediska horských a podhorských zvířat:

Když začínalo zemědělské osídlení Čech, usazovali se lidé jen v tom nejúrodnějším Polabí a na horním Povltaví do vzdálenosti dvaceti nebo třiceti kilometrů od soutoku Labe s Vltavou. Tehdejší jeleni, lišky, tchoři nebo třeba zpěvní ptáci, kteří žili ve vyšších polohách, si mohli dělat iluze, že mohou být klidní, protože jim lidé jejich území nevezmou, jelikož je málo úrodné a málo příhodné pro zemědělství. Ale jak lidí přibývalo, tak sice z nouze, protože druhé Polbí se jim nenabízelo, ale přeci jenom šli i do vyšších oblastí, včetně Českomoravké vysočiny, Krkonoš a Šumavy.

Německo je pro migranty nyní to, co bylo Polabí pro první zemědělské kultury, tedy oblast nejvyšší zajímavosti. My jsme pro ně to, co pro první rolníky byla ta Českomoravská vysočina, tedy zatím něco neatraktivního.

Ale stejně jako došlo při rozšiřování zemědělské kultury i na tu Vysočinu a dnes je zemědělsky obdělávaná, tak i ten tlak na migraci k nám bude stále silnější. Je to jen otázka času a my musíme dělat opatření, dokud to ještě je možné.

25 1
možnosti
Foto

Konečně jsem se dostal k tomu, abych zareagoval i na Vás. Ač se to nemusí zdát, Vážím si i Vašeho názoru, jako všech ostatních tady. Já bych řekl, že přirovnání s osidlováním a vyháněním podhorských zvířat je zajímavá myšlenka, ale není totožná s problémem uprchlíků. Už jsem to několikrát použil v jiných odpovědích. Nezpochybnil jsem velké problémy jiných států a jejich naivitu. I vládu jsem pochválil za jejich politiku vůči migraci. Poukázal jsem na to, že politických migrantů tady máme zanedbatelné množství oproti těm, kteří procházejí pracovat. A ty sem tahají firmy, které je potřebují. A těmi brzy zaplatíme naší republiku. O tom se nedebatuje. Jen se mnozí ohání strachem z pomatenců, ale že tady máme úplně jinou sortu, o tom ani u jednoho z Vás diskutujících nepadlo ani slovo.

0 0
možnosti
JF

J89i92ř65í 59F65o82g78e63l

25. 5. 2021 7:43

Vše je to pouze otázka náhledu a názvosloví. Přitom je všem známo o co kráčí. To že zde nechceme migranty nábožensky vyhraněné, jejichž cílem rozhodně není pracovat je přirozené a příklady ze zemí, kde jich je hodně hovoří za vše.

Trošku je to s tím pohledem pana Rozumka jako s názvoslovím neziskových organizací.

Tím že do jednoho pytle neziskovek byly dány organizace opravdu sociální, které jsou nezbytné s těmi, které jsou naprosto zbytečné, někdy mi směšné, se s tím termínem neziskovka přece dá tak krásně manipulovat.

Stejně jako se slovem migrant - uprchlík.

13 0
možnosti
Foto

Rozumný příspěvek. Mi nejde ani tak o názvosloví a pana Rozumka. Také tady nechci hordu pomatených a také vnímám problém v jiných zemích. Pokud však k nám budou profit davy ekonomických migrantů, které firmy chtějí, tak je nyní u nás problém přeci úplně někde jinde.

0 0
možnosti
AM

Část těch blábolů v rádiu jsem slyšel taky. Kde asi udělali soudruzi ve Francii chybu, když po příchodu takového množství "pracovních migrantů" to na hospodářském růstu není vidět a jejich sociální konflikty stoupají ?

Vám se asi situace ve Francii líbí, já bych ji tady nechtěl.

21 1
možnosti
OD

Pokuste se vyndat hlavu z toho, na čem sedíte a použít jí k myšlení. Francie je bývalá koloniální mocnost, má tudíž poněkud jiné problémy, než my na východ od Němec.

Patláte tu emoce, rozum letí z okna. Ve vašem věku je to poněkud nedůstojné.

0 14
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1449x
Žijeme tady a teď. Minulost už nebude a budoucnost ještě nebyla.