Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K33a54r85e64l 95C27a94c95h

6. 5. 2016 19:58

A jak si svého Boha, kterého máte v hlavě, představujete Vy? Já mám problém totiž se všemi těmi zosobněnými Bohy, kteří se občas nějakému chytrákovi zjeví, aby mohl prohlásit, že to, co po lidech chce je vůle Boží. V podstatě s Vámi souhlasím, pokud jde o různá náboženství a různé církve. Pro mně je církev totéž co politická strana a náboženství je jejím ideologickým východiskem. Církve totiž odjakživa se soustřeďovaly na to, aby lidem organizovaly život. A to je politika. Většina církví je nedemokratická. Rozhodně to co platí pro Církev bratrskou, neplatí pro Církev katolickou. To ale není důležité. Nevidím důvodu, aby se náboženství a církvím věnovala zvláštní ochrana, jiná než právě politickým stranám. A už vůbec nevidím jediný důvod, proč nemůže být Islám, který zcela zjevně obsahuje prvky, které jsou v rozporu se základními lidskými svobodami, postaven mimo zákon jen proto, že si říká náboženství.

1 0
možnosti
Foto

Chystal jsem se Vám odpovědět, když začala druhá třetina hokeje. Naši dali hned v jejím úvodu gól, tak jistě chápete, že jsem musel počkat na další přestávku ;-)

Mám velice podobný pohled na věc jako Vy. Já osobně nejsem tím správným věřícím, jak by si asi člověk představoval. V tomto smyslu se mi velice zamlouvá myšlenka představy Boha, jak je popsáno v knižní trilogii od Neala Donalda Wolsche Hovory s Bohem. Tam se mj o Bohu hovoří jako o jsoucnu. Pro mne není Bůh něco konkrétního, ale je vším, co je i tím, co není.

1 0
možnosti

Agnosticismus ( dnes už snad není potřeba vysvětlovat, co to je ) je velmi poctivý životní postoj. Ale jinak je ten text příliš emotivní a málo objektivní.

Otevřete si například v pdf Ústavu Církve bratrské. V preambuli je uvedeno, že je to dobrovolné sdružení lidí, kteří se hlásí k určitému krédu. A pozor : kazatel, starší i nadsboroví duchovní jsou voleni !

1 0
možnosti
Foto

Ústavu Církve bratrské znám. Znám také naše místní staršovstvo a nemám s nimi dobré zkušenosti.

0 0
možnosti

Jsem pokřtěný katolík, chodím ke zpovědi a nesouhlasím s komunistickým řáděním, které odebralo mé církvi majetek a tím samostatnost. Podivné je, že i přes odsouzení zločineckého socialismu (cca 10 000 zavražděných, 250 000 dlouhodobě vězněno, 400 000 uprchlo ze země) asi dost lidí má problém

s vracením ukradeného majetku. Ano, majetek církve znamená nezávislost, nevěřící mají strach z pomluvených katolíků. Úkolem církve je dělat to, co Ježíš - plnit vůli Boží - "milovat Boha nadevše a bližního jako sám sebe - v tom je celé desatero i proroci".

Nadpisu blogu se nedá odporovat v tom smyslu, že upřímnost vztahu s Bohem je vnitřní a osobní. Na druhou stranu je církev založena Ježíšem, s prvenstvím svatého Petra je svázaný také příslib "... a brány pekelné ji (církev) nepřemohou". No a okrajově s tím válečným šířením křesťanství to naši protivníci přehání. Například křižácké války ve svaté zemi nešířily víru, naši rytíři nejednali se zajatci jako muslimští vůdcové:"Vem islám.víru a přežiješ jako otrok, odmítni a budeš popraven". Otrokářství bylo v křesťanské Evropě zrušeno už od dob sv.Václava, který otroky vykupoval. Křižáci byli na blízké východě pozvaní na pomoc Byzantské křesťanské říši, která byla napadena výbojnými hordami.

5 0
možnosti
Foto

Děkuji za příspěvek a respektuji Váš názor.

0 0
možnosti

R^přesně takto cítím i já a proto statistickou kolonku o víře při sčítání obyvatelstva nevyplňuji, neb nejsem registrovaný u žádné církve, ale nejsem ani ateista:-)

1 0
možnosti
Foto

Super, tak to už jsme dva :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1449x
Žijeme tady a teď. Minulost už nebude a budoucnost ještě nebyla.