Diskuse

Samoživitelka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pán ignoruje jednu drobnost. V Čechách nemáme skutečně chudé. Tím myslím chudé, kteří by neměli co do huby a kde bydlet. I ti nejchudší dokáží ušetřit na tarify do mobilů a cigarety. Ano, často a úkor kvality potravin či něčeho jiného. Ale dokáží.

Doporučoval bych autorovi, aby se podíval do skutečně chudých zemí. Aby pochopil, co to je chudoba.

0 0
možnosti
Foto

Nebyl by vhodnější termín "samoneuživitelka"? ;-)

0 1
možnosti

P55e17t90r 57H58á42l24a

19. 3. 2015 8:20

Problém je, že stát sebral (socializoval) lidem naprostou většinu finančních výnosů z dětí (zajištění na stáří), ale ponechal prakticky všechny náklady na výchovu. 

Skutečná samoživitelka by měla mít v prvé řadě dvojnásobný důchod, jelikož by se nedělil mezi oba rodiče. Ten by byl navíc už v základu vyšší než dne, kdy se důchod počítá na základě práce, kterou mají samoživitelky notně omezenou právě výchovou dětí.

Skutečná samoživitelka se 2 dětmi by správně měla mít odhadem 5ti násobek důchodu, který reálně dostane (2 děti místo 0.55, což je současný průměr, a vyšší základ).

To sice vypadá že je za dlouho, ale existují přece způsoby, jak budoucí příjem převést na současný.

1 0
možnosti

Je mi líto, ale ...také jsem byla rozv máma s malým děckem, nicméně rozvedla jsem se kultivovaně a s ex jsme zůstali v přátelských vztazích.  Ex nebyl dokonalý, ale věděl co je jeho povinnost.  Jde o to, nevzít si vola, holky, vybírejte pečlivě s kým otěhotníte!!!!!!

4 1
možnosti

A co třeba práva otců? O tom se psát nebude?

2 0
možnosti

Institut nerozborného manželství nebyl zřízen, a tisíciletí udržován, za  účelem buzerace  občanů ani kvůli rozkoši, ale  za  účelem výchovy a zabezpečení dětí.

Že do něho dnes ženy  nevstupují, nebo ho  lehkomyspně  opouštějí, pod  nejrůznějšími záminkami maskujícími sobectví a nedostatek pokory, je  především jejich chyba. Samozřejmě  muži mají  nespočet nedostatků, ale  ženy-matky dříve prostě dokázaly vyjít s tím, co bylo k dispozici. Krásných, bohatých, ušlechtilých princů na  bílém oři a  ve zlaté zbroji bude vždy kritický nedostatek ;-D

Navíc existuje také širší rodina:  prarodiče, strýcové a tety, když už je  nejhůře.   Takže - každý svého štěstí strůjcem :-)

5 2
možnosti

Tohle mohl napsat jen náboženský fanatik s myšlením ještě zabržděnějším, než mají současní muslimové.

Pro Vaší informaci, žena není chodící inkubátor a vagina, která ještě nabere funkci služky, kuchařky a veškerých dalších služeb, které by mohl po ní její pán požadovat.

0 0
možnosti

no, nějak nevím, co má ten článek vlastně sdělit....

4 3
možnosti
Foto

Vam asi vůbec nic.

0 4
možnosti
Foto

Nejhorší na tom je, že to odnáší děti, které za nic nemohou !

3 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1449x
Žijeme tady a teď. Minulost už nebude a budoucnost ještě nebyla.