Letadlo jsem sestřelil já

24. 07. 2014 14:55:00
Pokud to pomůže k urovnání konfliktu mezi zlým západem a taktéž zlým východem, jsem ochoten se obětovat a priznat se. To vše v zájmu celého lidstva.

V osudný den jsem zevloval na zahradě našeho domu a neměl do čeho píchnout. Byl jsem již unavený ze vstřebávání zaručených zpráv o tom, že za konflikt je tu vinen Putin, tu nenažrané USA a jinde totálně neschopná EU. Marně celou dobu čekám, že si všichni zúčastněni potřepou pravicemi a pravice se nějak s levicí domluví. Stále jsem doufal, že se do problému vloží poslední světová mocnost, která stále jen vše naoko nezaujatě z dálky pozoruje, ale ani Čína nechce rozseknout Gordický uzel.

Jak mne tak všechny úvahy o možném viníkovi celého ukrajinského konfliktu tížily u srdce, přepadala mě zároveň bezmoc nad nechutí pohlavárů cokoli vyřešit. Znaven neustálým přemýšlením, ulehl jsem do houpací sítě, upřel pohled na blankytně modré nebe a doufal, že v té nekonečné dáli najdu otázky na mé odpovědi. A odpověď přiletěla ze západu.

Ve velké výšce jsem zahlédl, jak se sluneční paprsky odrážejí od stříbrného trupu letadla. Za ním zůstávala typická brázda výfukovaných plynů a během rychlého propočtu výšky, rychlosti a směru větru jsem velice přesně odhadl, že stroj nabral směr přímo na vzdušný prostor východní Ukrajiny. Ihned jsem vykřikl: "Blázne, kam to letíš!", až sousedé zanechali práce na svých zahradách a zvědavě prohlédli mým směrem.

Došlo mi, že to letadlo je provokatér. Že z výšky 10 tisíc metrů dokáže v lidech na Novorusi vyvolat zděšení a oni se budou muset urychleně běžet schovat do krytů, jelikož, tak jako já, ihned na tu výšku poznají, že jim hrozí obrovské nebezpečí. "To musím zarazit", řekl jsem si. "Nemohu dopustit, aby nějaký tajtrlík s pilotní licencí ohrožoval z výšky 10 tisíc metrů v dopravním letadle miliony bezbranných lidí. Vždyť to jsou také Slované."

Popadl jsem telefon a vytočil číslo se španělskou předvolbou mého dobrého kamaráda, španělského dispečera letového provozu. Věděl jsem o něm, že je jeho koníčkem sledovat dráhu všech letadel na nebi až na tisíce km vzdálenosti od svého radaru. Myslel jsem si, že mi podá patřičné informace a prokonzultujeme případný postup. Měl však obsazeno. Asi už po telefonu konzultoval s někým jiným. Musel jsem tedy jednat sám.

Ale jak na tu výšku odklonit velké letadlo, se kterým nemáte spojení? A pak mě to napadlo! "Jistě zaberou výstražné výstřely! Když pilot i jeho kopilot uvidí výstražnou palbu vedenou již na území ČR, pochopí, že se Slovany není žádná legrace, a svůj stroj otočí."

Dále jsem již na nic nečekal a upaloval domů pro svoji zbraň, vzduchovku Slavia a střelivo. Jsem výborný střelec, takže jsem byl přesvědčen, že můj záměr se vydaří. Opět jsem v rychlosti sestavil matematický vzorec, který zahrnoval výšku i rychlost letadla, směry proudění větru od hladiny moře až po hranici stratosféry, úsťovou rychlost střeliva, váhu diabolky a zakřivení Země. To, že jsem se přepočítal, že jsem omylem zadal chybnou kinetickou energii střely, jsem zjistil pozdě. Ládoval jsem diabolky do hlavně vzduchovky takovou rychlostí, že se během chvíle hlaveň rozpálila do ruda. A jelikož pilot hrál hrdinu a nereagoval, poslal jsem jeho směrem celé balení diabolek. Avšak můj pokus se míjel účinkem. Poslední, co jsem si řekl, než letadlo zmizelo z mého zorného pole, bylo toto: "To nechápu, vždyť mě musel vidět! Musel jasně rozpoznat každé mé rychlé nabijení! A vsadil bych se, že všechny moje projektily i poctivě počítal, protože moc dobře věděl, kolik diabolek se prodává v českém balení."

A pak jsem začal mít tušení, že jsem přestřelil. Mé tušení definitivně potvrdila fotografie přední, venkovní části kokpitu onoho letadla s jasnými průniky po strelách. Pro ty, kteří stále pochybují.. Menší otvory v tom plechu jsou způsobeny průniky jednotlivých diabolek. Čím je díra větší, tím více diabolek zasáhlo inkriminovanou část.. Jak jsem již psal, jsem vynikající střelec..

P.S. Prosím, berte tento příspěvek jako absurditu, která absurdním způsobem komentuje absurdní chování těch, kteří doopravdy rozhodují. Oběťí ze sestřeleného letadla mi je nesmírně líto a celou událost považuji za úplně zbytečný nesmysl, který svými životy zaplatili ti, kteří se stali oběťmi hrátek několika zlých, panovačných a rádoby zodpovědných individuí.

Autor: Petr Burian | čtvrtek 24.7.2014 14:55 | karma článku: 17.20 | přečteno: 1076x

Další články blogera

Petr Burian

Být v rektu až po uši

Tím myslím, že je dotyčný zalezlý nohama napřed, aby mohl sem tam vykřičet do světa, jak moc se mu tam líbí, že nic lepšího na světě neexistuje.

15.1.2024 v 17:33 | Karma článku: 38.42 | Přečteno: 4814 | Diskuse

Petr Burian

Dva ve při, aneb Zákon o ochraně oznamovatelů

Lež je vždy lží, i když se ji lhář snaží jakkoli obkecat. O to smutnější je, že vědomě lže osoba vzdělaná, vystupující jako ochránce bezpráví, které se bezpráví děje snad každý den.

14.1.2024 v 18:30 | Karma článku: 22.99 | Přečteno: 618 | Diskuse

Petr Burian

A co hasiči, mají vždy ty správné stříkačky?

Nevím na kolik hasičů jsem svými daněmi za 34 let přispěl, přesto začínám být přesvědčený, že mám právo vědět vše o každém jejich zásahu. A to nejlépe do 48 hodin od uhašení požáru, vyproštění člověka ze zdemolovaného auta atd.

13.1.2024 v 19:20 | Karma článku: 24.44 | Přečteno: 619 | Diskuse

Petr Burian

Tatínek vám vyhlásí válku

Řekl Lukašenko a běžel se schovat za vycpaného medvěda, kterého nedávno uspal tatínek Putin na Sibiři flusačkou.

16.3.2022 v 7:12 | Karma článku: 26.98 | Přečteno: 582 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 34.07 | Přečteno: 585 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 2046 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.78 | Přečteno: 291 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.32 | Přečteno: 210 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.67 | Přečteno: 276 | Diskuse
Počet článků 155 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1449

Žijeme tady a teď. Minulost už nebude a budoucnost ještě nebyla.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...